Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δίαιτα Express 5 Ημερών-Πώς να χάσετε βάρος σε 5 μέρες


Αυτή η πενθήμερη δίαιτα παρόλο που είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Αν την ακολουθήσετε κατά γράμμα θα μπορέσετε να χάσετε μέχρι και ένα νούμερο στο μέγεθος των ρούχων σας. Υπάρχει επίσης και μια λίστα με σνακ για να επιλέξετε.
Τι είναι αυτή η δίαιτα.
Είναι μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ισορροπημένη σε θρεπτικά συστατικά που διαρκεί πέντε ημέρες. Θεωρείται δίαιτα express γι’αυτό δεν πρέπει να την συνεχίσετε για μακροχρόνιο διάστημα, και καλό είναι πάντοτε να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας ιατρό.
Πώς λειτουργεί
Τα γεύματα σε αυτό το σχέδιο διατροφής είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, αλλά εξακολουθούν να περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, έτσι θα χάσετε βάρος χωρίς να χάσετε σε ποιότητα στο φαγητό. Υπάρχουν άφθονα φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες στα γεύματα που θα σας γεμίσουν.
Ακόμα και αν νιώσετε πεινασμένος, υπάρχει μια λίστα με σνακ για να διαλέξετε. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από πρωινά, γεύματα και δείπνα έτσι δεν θα την βαρεθείτε εύκολα.
Για ποιους ταιριάζει η δίαιτα αυτή
Για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα για μια εκδήλωση ή ένα γεγονός. Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν την καταμέτρηση θερμίδων θα την βρουν πολύ βολική, αρκεί να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των γευμάτων που έχουν ετοιμαστεί για εσάς.
Ποια είναι τα μειονεκτήματα;
Είναι μια γρήγορη λύση και δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν μια μακροπρόθεσμη δίαιτα. Οι πιθανότητες είναι ότι θα πάρετε πάλι πίσω το οποιοδήποτε βάρος θα χάσετε μετά τις πέντε ημέρες.
Τι πρέπει να κάνετε
Κάθε μέρα πρέπει να διαλέξετε από τις επιλογές σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα. Σας επιτρέπεται επίσης να καταναλώσετε δύο πρόχειρα φαγητά (σνακ) από την παρακάτω λίστα και θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.
Πρωινό:
(Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω κάθε μέρα – μπορείτε να το επαναλάβετε!)
Γεύμα 1. 30γ (1 ουγκιά) μούσλι (muesli) χωρίς ζάχαρη με 1 κουτάλι φυσικό γιαούρτι και μια χούφτα σμέουρα (raspberries), 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη.
Γεύμα 2. 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως μαζί με 3 ντοματίνια, 1 ποτήρι χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη.
Γεύμα 3. 2 μικρά αυγά ελεύθερης βοσκής βραστά, μαζί με 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως.
Γεύμα 4. Smoothie (γρανίτα) από το χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι, 1 μπανάνα, 150ml (1/4pt) ημιαποβουτυρωμένο γάλα, 1 μικρό γιαούρτι και 1 μικρό κουταλάκι μέλι. Βάλτε τα όλα σε ένα μπλέντερ και σερβίρετε.
Γεύμα 5. 1 κουλούρι τοστ αλειμμένο με 1 μικρό κουταλάκι cream cheese με μειωμένα λιπαρά. 1 μικρό μπολ φράουλες.
Μεσημεριανό:
(Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω κάθε μέρα – μπορείτε να το επαναλάβετε!)
Γεύμα 1. Σαλάτα από 1 μικρό αβοκάντο, 1 ντομάτα και 40 g (1 1/2oz) τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά, όλα κομμένα σε φέτες. Προσθέστε ένα μικρό κουταλάκι salad dressing χωρίς λάδι και λιπαρά, και σερβίρετε με 2 ολικής αλέσεως κράκερς.
Γεύμα 2. 1 χαρτόνι (κουτί) σούπα λαχανικών, σερβίρεται με 1 ολικής αλέσεως ψωμάκι.
Γεύμα 3. Ανοιχτό σάντουιτς  με 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 2 φέτες άπαχο ζαμπόν, ρόκα και 2 ντομάτες, κομμένα σε φέτες. 1 γιαούρτι.
Γεύμα 4. 1 ψητή πατάτα (jacket potato) με 2 κουτάλια τυρί cottage (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά), 1 πορτοκάλι.
Γεύμα 5. 60g (2 1/4oz) σαλάτα από φασόλια (ή άλλα λαχανικά) με 2 κέικ ρυζιού, που συμπληρώνεται με λίγο χούμους, 1 μήλο.
Δείπνο:
(Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω κάθε μέρα – μπορείτε να το επαναλάβετε!)
Γεύμα 1. 1 μέτριο φιλέτο σολομού, καρυκευμένο με χυμό λεμονιού, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνεται στους 180 ° C για περίπου 12 λεπτά. Σερβίρουμε με 100g (3 1/2oz) μείγματα λαχανικών σοταρισμένα με 1 μικρό κουταλάκι ελαιόλαδο.
Γεύμα 2. 1 ψητό κοτόπουλο φιλέτο μαγειρεμένο με μια μικρή κονσέρβα ντομάτες  και ανάμικτα βότανα/λαχανικά στους 190 ° C για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με 60g (2 1/4oz) μπρόκολο και 60γρ καρότα, και τα δύο στον ατμό. 2 δαμάσκηνα για το επιδόρπιο.
Γεύμα 3. 2 λουκάνικα από άπαχο βοδινό κρέας στη σχάρα και σερβίρετε με 100 γραμμάρια (4 ουγκίες) πράσινα φασόλια και 30γ (1 ουγκιά) γλυκοπατάτα, όλα πουρέ με 1 μικρό κουταλάκι cream cheese χαμηλών λιπαρών.
Γεύμα 4. 1 μικρή μπριζόλα αρνί στη σχάρα, για 10-12 λεπτά, και σερβίρετε με 60g (2 1/4oz) μπιζέλι και 60g καλαμπόκι, και τα δύο στον ατμό.
Γεύμα 5. Κοτόπουλο σοταρισμένο που γίνεται με 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες και τηγανισμένο σε 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο, με 4 μανιτάρια, 3 ντοματίνια και μια χούφτα μπιζέλι, όλα σε φέτες, και μια χούφτα σπανάκι. Σερβίρουμε με 55g (2 ουγκιά) βρασμένα egg noodles.
Σνακ:(Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω κάθε μέρα – μπορείτε να το επαναλάβετε!)
1 τεμάχιο φρούτο
1 γιαούρτι
1 bar δημητριακών
2 oatcakes (ψωμάκι βρώμης) με τυρί cottage
3 τετράγωνα από μαύρη σοκολάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου